Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Αδιαπραγμάτευτη η ισότιμη συμμετοχή των συμβασιούχων αναπληρωτών στα σωματεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ       Βέροια 20-6-2024

Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ                Αρ. Πρωτ.: 21

Τηλέφωνο: 2331026286

e-mail: ekpeima@gmail.com               ΠΡΟΣ:  Όλα τα μέλη

Ιστολόγιο: ekpeima.blogspot.com       ΚΟΙΝ: ΜΜΕ               

 

Θέμα: Αδιαπραγμάτευτη η ισότιμη συμμετοχή των συμβασιούχων αναπληρωτών στα σωματεία

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας καταδικάζει τη στάση της ΔΑΚΕ Λασιθίου που ζητά να αποκλειστεί από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου συνάδελφος αναπληρωτής και απειλεί να σύρει στα δικαστήρια το σωματείο. Τους καλούμε να αποδεχτούν τη βούληση των συναδέλφων και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Είναι αστείο ακόμη και να γίνεται λόγος για το αν θα πρέπει να εκπροσωπούνται οι συμβασιούχοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σωματεία, τη στιγμή που αποτελούν το 1/3 του εκπαιδευτικού δυναμικού, με 58.000 φετινές προσλήψεις ρεκόρ!

F Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι αναπληρωτές αποτελούν αδιαμφισβήτητα ισότιμα μέλη των σωματείων μας και έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα, και στο «εκλέγειν» και στο «εκλέγεσθαι». Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο!

F Αδιαπραγμάτευτο, επίσης, είναι το αίτημα για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες των σχολείων.

F Αδιαπραγμάτευτο, τέλος, είναι το αίτημα για την εξίσωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων με αυτά των μονίμων συναδέλφων μας.

Ως Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας στεκόμαστε απέναντι σε κάθε απόπειρα που εμποδίζει τα σωματεία μας να λειτουργήσουν και να ασχοληθούν με τα φλέγοντα εκπαιδευτικά ζητήματα του κλάδου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συσπειρωθούν στο σωματείο μας και όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τα συνδικαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα, αταλάντευτα και ανυποχώρητα.

Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ, όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της χώρας να καταδικάσουν τη ΔΑΚΕ Λασιθίου που επιδιώκει να πετάξει έξω από τα σωματεία τους συμβασιούχους αναπληρωτές.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                    ΚΟΚΟΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ