Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΑΣΕ Ημαθίας: Τι αποφάσισε το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας στην πρώτη συνεδρίασή του στις 6 Ιουνίου 2024;

Τι αποφάσισε το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας στην πρώτη συνεδρίασή του στις 6 Ιουνίου 2024;

Ενημερωτικό σημείωμα των εκλεγμένων μελών της ΑΣΕ στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας

Βέροια, 8/6/2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας συνήλθε στις 6 Ιουνίου 2024 στην πρώτη του τακτική συνεδρίαση μετά τη συγκρότησή του σε σώμα και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Να εναντιωθεί στην κατάργηση τμήματος στο 4ο Νηπιαγωγείο Βέροιας που θα οδηγήσει σε πάστωμα νηπίων και προνηπίων σε 2 τμήματα 25 και 20 μαθητών αντίστοιχα. Αυτή η εναντίωση να τεθεί με επιτακτικό τρόπο στην επικείμενη συνάντηση με την Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Γώτη και να απαιτηθεί το 4ο Νηπιαγωγείο Βέροιας να συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργούσε επί σειρά ετών, με 3 τμήματα.

2. Να βγει κείμενο-κάλεσμα στους συναδέλφους να μη δίνουν κανένα στοιχείο και να μην υπογράφουν κανένα έγγραφο που τους ζητείται από τους αξιολογητές. Υπογράφουμε μαζικά και συλλογικά τις δύο δηλώσεις συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή (της Ολομέλειας των Προέδρων και του ΣΕΠΕ Ημαθίας) και τίποτε άλλο. Αν το έχουμε ήδη κάνει, δεν υπογράφουμε ατομικά καμία δήλωση. Αν δεν το έχουμε κάνει, υπογράφουμε κατά προτίμηση συλλογικά τη δήλωση συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή και την καταθέτουμε στη Διεύθυνση της Σχολικής μας μονάδας ζητώντας αριθμό πρωτοκόλλου.

3. Να βγει κείμενο προς τους αξιολογητές να μη ζητούν τίποτα από τους συναδέλφους απεργούς και να σταματήσουν οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση πίεση.

4. Να ζητηθούν συναντήσεις με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους-Αξιολογητές για να τεθούν σειρά ζητημάτων όπως η αξιολόγηση, η υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων των νεοδιόριστων συναδέλφων μας, η μονιμοποίηση των αναπληρωτών και η εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων, η εξίσωση του ωραρίου των νηπιαγωγών και των συναδέλφων των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων, οι άδειες των εκπαιδευτικών ως αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά μας, ζητήματα σχολικής στέγης κ.ά.

5. Να ζητηθούν συναντήσεις με τους δημάρχους Βέροιας και Αλεξάνδρειας για να τεθούν σειρά ζητημάτων σχολικής στέγης και χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών. Ήδη η συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας προγραμματίστηκε για το πρωί της Δευτέρας.

6. Να βγει κείμενο για την πρόσφατη άθλια εγκύκλιο του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Κατσαρού.

7. Να βγει κείμενο ενάντια στην απόπειρα Σχολικής Συμβούλου-Αξιολογήτριας να ενταχθεί ο κόπος των νηπιαγωγών ως δράση στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησης, όταν είναι γνωστό πως ο κλάδος παλεύει να καταργήσει την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Αρχίζουμε!

Για το σωματείο που μαζί ονειρευτήκαμε!

Οι εκλεγμένοι της ΑΣΕ

Αρζόγλου Ευθυμία-Σουλτάνα

Κοκοζίδου Άννα

Τσεχελίδης Ιωάννης

Χατζησάββας Παναγιώτης