Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

ΑΣΕ Ημαθίας: Για τη συγκρότηση του Προεδρείου στον ΣΕΠΕ Ημαθίας: Όταν θέτεις τον εαυτό σου εκτός Προεδρείου, δε σου φταίνε οι άλλοι…

 

Για τη συγκρότηση του Προεδρείου στον ΣΕΠΕ Ημαθίας

Όταν θέτεις τον εαυτό σου εκτός Προεδρείου, δε σου φταίνε οι άλλοι…

Βέροια, 4/6/2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών εδώ και χρόνια σε κάθε Σύλλογο, ΕΛΜΕ, και Ομοσπονδίες προτείνει αναλογικό διαπαραταξιακό Προεδρείο, γιατί πιστεύουμε πως:

1. τα Προεδρεία των Δ.Σ. πρέπει να συγκροτούνται και να λειτουργούν, εάν είναι δυνατόν και από την επόμενη των εκλογών

2. στα Προεδρεία πρέπει να αποτυπώνεται η θέληση των συναδέλφων και όχι να παραχαράσσεται με υπόγειες συμφωνίες, όπως κατά καιρούς συμβαίνει σε αρκετά σωματεία.

Πιστοί σε αυτές τις θέσεις προτείναμε στη συνεδρίαση της 3/6/2024 για τη συγκρότηση του Προεδρείου αναλογικό διαπαραταξιακό Προεδρείο, που σημαίνει τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων με τέτοιο τρόπο που να αποτυπώνεται το εκλογικό αποτέλεσμα, δηλαδή να γίνεται σεβαστή η ψήφος των συναδέλφων μας.

Αυτό μεταφράζεται ως εξής: η πρώτη δύναμη παίρνει το αξίωμα του Πρόεδρου, η δεύτερη δύναμη του Γενικού Γραμματέα, η τρίτη δύναμη του Αντιπροέδρου και η τέταρτη δύναμη του Ταμία. Αυτή τη σειρά τηρεί όχι μόνο ο δικός μας Σύλλογος για χρόνια αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των ΣΕΠΕ και των ΕΛΜΕ. Ακριβώς η ίδια σειρά στην κατανομή των αξιωμάτων τηρείται στη ΔΟΕ και στην ΟΛΜΕ.

Τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να πάρουν το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα που τους αναλογεί κι επέμεναν να τους δοθεί το αξίωμα του Αντιπροέδρου, που αναλογεί στην τρίτη δύναμη! Και εφόσον αυτό δε γινόταν αποδεκτό από την τρίτη δύναμη (ΔΗΣΥ), στην πραγματικότητα η ΔΑΚΕ έθεσε αυτοβούλως τον εαυτό της εκτός Προεδρείου. Τόσο απλά!

Όμως, συνάδελφοι, πραγματικά χρειάζεται πλεόνασμα συνδικαλιστικού θράσους, το οποίο έχει αποδείξει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν πως διαθέτει η ΔΑΚΕ Ημαθίας, για να κατηγορούν την ΑΣΕ για σύμπλευση με τη ΔΗΣΥ!!! Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια, όλοι μαζί από κοινού, ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ είχαν συγκροτήσει κοινό μέτωπο καταψηφίζοντας κάθε αγωνιστική πρόταση που κατάθετε η ΑΣΕ! Αιδώς, Αργείοι!

Όσο δε για την παράταξη της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο Προεδρείο και επέμενε σε προγραμματικό Προεδρείο, που έχει ως θέση εδώ και χρόνια, επισημαίνοντας πως στον παρόντα συσχετισμό δυνάμεων δε συντρέχουν οι προϋποθέσεις!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 30 Μάη οι συνάδελφοι με την ψήφο τους, με εμφατικό τρόπο, έδωσαν εντολή για σωματείο μαχητικό, διεκδικητικό, στήριγμα και αποκούμπι στον κάθε συνάδελφο και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Οι συνάδελφοι βλέπουν και θα ξανακρίνουν εν καιρώ. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση τους.

Πιστοί σε αυτή την εντολή, ήδη συγκαλείται σε συνεδρίαση το Δ.Σ. την Πέμπτη για να παρθούν αποφάσεις για μια σειρά ζητήματα και να σταλούν μηνύματα μέσω συναντήσεων που θα ζητηθούν σε πολλαπλούς αποδέκτες (Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Συντονιστές εκπαίδευσης-Αξιολογητές, Δήμοι Βέροιας και Αλεξάνδρειας).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ