Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

ΑΣΕ Ημαθίας: Μια οφειλόμενη απάντηση στα ψέματα της ΔΑΚΕ για τη 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ (ή όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια)

Μια οφειλόμενη απάντηση στα ψέματα της ΔΑΚΕ για τη 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ

(ή όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια)

Η ΔΑΚΕ, αντιγράφοντας πρακτικές ποδοσφαιρικών ΠΑΕ που βγάζουν ανακοινώσεις στο ημίχρονο για τη διαιτησία όταν δεν τους αρέσει το αποτέλεσμα, έσπευσε να βγάλει μια συκοφαντική και αποσπασμένη από την πραγματικότητα ανακοίνωση σε σχέση με την ψηφοφορία που έγινε στην 93η ΓΣ της ΔΟΕ με θέμα “την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου πραγματοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών καθώς και της εκπροσώπησής τους σε όλες τις υπηρεσιακές διαδικασίες από τους αιρετούς του κλάδου”.

Η παράταξη της ΑΣΕ κατέθεσε ολοκληρωμένη πολιτική κριτική σε σχέση με το θέμα απέναντι στην εισήγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ. Αποτελεί διαστρέβλωση ότι η ΑΣΕ καταψήφισε αιτήματα και διεκδικήσεις εκπαιδευτικών και πόσο μάλλον όταν αυτές περιλαμβάνονται στην πρόταση της ΣΣΕ που εδώ και 1,5 χρόνο έχει καταθέσει σε όλα τα σχολεία η ΑΣΕ, αλλά υπήρχαν και στο πλαίσιο για την ειδική αγωγή μέσα στη ΓΣ.

Η ΔΑΚΕ πρέπει να καταλάβει τα εξής:

1.        Ότι με την ψήφο χιλιάδων συναδέλφων και συναδελφισσών οι εποχές που η ΔΑΚΕ έκανε ότι ήθελε στις ΓΣ της ΔΟΕ και με το “έτσι θέλω” έπαιρνε αποφάσεις έχουν περάσει. Καλό θα είναι να το αντιληφθεί.

2.        Έγινε καταμέτρηση και η πρόταση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ μειοψήφησε κατά 48 αντιπροσώπους. Οφείλουν όλοι να σέβονται τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τις Γ.Σ. με δημοκρατικό τρόπο.

3.        Επίσης η κοινή τοποθέτηση των ΔΑΚΕ- ΔΗΣΥ- ΔΙΚΤΥΟ ότι δεν είχαν δικαίωμα οι αντιπρόσωποι να ψηφίσουν με όποιο τρόπο ήθελαν είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Οι αντιπρόσωποι εκπροσωπούν συναδέλφους και συναδέλφισσες, συλλόγους, δεν είναι άβουλοι. Επομένως έχουν το δικαίωμα να ανατρέπουν την εισήγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ. Εκτός αν ορισμένες ηγεσίες παρατάξεων κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και έχουν το αλάθητο του Πάπα.

ΥΓ. Η εκτίμηση και η πρεμούρα του προέδρου της ΓΣ, μέλους της ΔΑΚΕ ότι στην ενδεικτική ψηφοφορία η εισήγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ “πέρναγε”, κάτι που δεν ήταν αληθές, δείχνει το ποιος επιδιώκει να λειτουργήσει με πραξικοπηματικό τρόπο.

28-6-2024